MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Przepis na sos Małgorzaty Jeśko-Doręgowskiej

Chociaż...

Mieszkańcy powiatu chodzieskiego i ich najlepsze przepisy na wigilijne potrawy

Przepis na sos Małgorzaty Jeśko-Doręgowskiej Chociaż zwolennicy tradycji w Wigilię nie spożywają mięsa, to już w pierwsze i drugie święto na większości stołów goszczą pieczenie oraz inne mięsne smakołyki. Można podawać je z sosem, na który przepis zdradziła nam radna Rady Miejskiej w Chodzieży, Małgorzata Jeśko-Doręgowska. Zestawienie składników na pierwszy rzut oka może wydać się nietypowe, ale - jak zapewnia pani Małgorzata - wszystko idealnie się ze sobą komponuje. Należy pamiętać jedynie o jednej kwestii: żurawina powinna być kwaskowa, bo mocno słodzona nie zapewni nam odpowiedniego efektu. Składniki: duży słoik majonezu, keczup pikantny (mały słoik), żurawina do mięs - 3/4 słoika, curry do smaku (około 1/3 opakowania), 5 ząbków czosnku. Czosnek należy posiekać lub przecisnąć przez praskę i wymieszać z pozostałymi składnikami.

Zobacz również

Powiat. Radni powiatowi ustalili wynagrodzenie starosty

Powiat. Radni powiatowi ustalili wynagrodzenie starosty

Oszuści mają nowy sposób "na Biedronkę". Uwaga, można sporo stracić

NOWE
Oszuści mają nowy sposób "na Biedronkę". Uwaga, można sporo stracić

Polecamy

Choroby dziecięce? Te wirusy są niezwykle groźne u dorosłych

Choroby dziecięce? Te wirusy są niezwykle groźne u dorosłych

Tran wcale nie taki zdrowy. Zwiększa ryzyko zawału i udaru. Nie łykaj bez potrzeby

Tran wcale nie taki zdrowy. Zwiększa ryzyko zawału i udaru. Nie łykaj bez potrzeby

Najlepszy kompot na zimę. Z przepisu babci zachowuje piękny kolor i nie pleśnieje

Najlepszy kompot na zimę. Z przepisu babci zachowuje piękny kolor i nie pleśnieje