MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
10 z 20
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Babka majonezowa:
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć...

Kulinarne podróże po Wielkopolsce - Wielkanoc: 11 pysznych przepisów z powiatu chodzieskiego

Babka majonezowa:

Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć babki. Warto upiec ją według przepisu uczniów i nauczycieli Centrum Edukacji Zawodowej. Składniki: 0,5 szklanki mąki pszennej, 0,5 szklanki i 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej, 0,5 szkl. cukru, 4 jaja, 190 g majonezu, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia. Sposób przygotowania: Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na pianę, dodać cukier i ubijać do momentu rozpuszczenia cukru. Dodać żółtka, a następnie majonez. Na koniec dodać przesiane mąki i proszek do pieczenia. Całość delikatnie wymieszać łyżką. Przelać do formy i piec w temperaturze 170 stopni Celsjusza przez ok. 50 min.

Zobacz również

Pływanie na Byle Czym w Augustowie. Organizatorzy czekają na zgłoszenia

Pływanie na Byle Czym w Augustowie. Organizatorzy czekają na zgłoszenia

Reprezentacja koszykarzy zaczyna dziś walkę o igrzyska. Na początek Bahamy

Reprezentacja koszykarzy zaczyna dziś walkę o igrzyska. Na początek Bahamy

Polecamy

Uważaj w wakacje! Roznoszą tropikalną chorobę w UE. Pierwsza szczepionka na wirus

Uważaj w wakacje! Roznoszą tropikalną chorobę w UE. Pierwsza szczepionka na wirus

Najzdrowsza sałatka świata. Jedz ją codziennie, a będziesz wyglądać młodziej

Najzdrowsza sałatka świata. Jedz ją codziennie, a będziesz wyglądać młodziej

Burze znów zmierzają do Wielkopolski

Burze znów zmierzają do Wielkopolski