Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

W Szamocinie restauratorzy czekają na klientów.

Piotr Ślęzak
Piotr Ślęzak
W Szamocinie podobnie jak w okolicy właściciele lokali gastronomicznych otworzyli je dla swoich klientów

W Szamocinie podobnie jak w okolicy właściciele lokali gastronomicznych otworzyli je dla swoich klientów. Mieszkańcy od tygodnia mogą przychodzić do restauracji, ale na razie jest ich mało.

Restauracja Italiana od tygodnia przyjmuje w lokalu klientów, których jest niewielu ok 10% w stosunku do maja ubiegłego roku, sytuację trochę ratuje sprzedaż na wynos.
Marek Filut właściciel Italiana: Lokal jest przystosowany do nowych wymogów, przede wszystkim zdjęliśmy obrusy i zwiększyliśmy odległość między stolikami. Nasze obroty spadły w ostatnim czasie o ok. 70%, ale firma nikogo nie zwolniła, pracujemy w pełnym składzie. Złożyliśmy wniosek o dofinansowanie na utrzymanie miejsc pracy i czekamy na pieniądze. Oczywiście zapraszamy wszystkich do naszej restauracji.

W Barze u „ Koziołka” od tygodnia czynny jest lokal na razie przyszło niewielu klientów. Właściciele przystosowali lokal do wymogów i mają nadzieję, że to się szybko zmieni. Bar u „ Koziołka” tworzy jeden kompleks z hotelem, gdzie przez ostatnie miesiące firmy wynajęły pokoje dla swoich pracowników. Straty są ogromne bo w marcu sięgnęły 56 %, a w kwietniu 77 %. W barze nikt nie stracił pracy.

Barstajnia w Laskowie działa od czwartku do niedzieli, wcześniej można było zakupić dania na wynos.

od 16 latprzemoc
Wideo

CBŚP na Pomorzu zlikwidowało ogromną fabrykę „kryształu”

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na chodziez.naszemiasto.pl Nasze Miasto