MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kiełkujące warzywa to skarbnica witamin i innych cennych...
fot. tookapic/pixabay.com

Tym możesz się zatruć! Zobacz najbardziej niebezpieczne produkty. To one najczęściej powodują zatrucia pokarmowe, a także ich powikłania

Kiełki jako źródło zatruć pokarmowych

Kiełkujące warzywa to skarbnica witamin i innych cennych związków, ale produkt ten należy do najbardziej nietrwałych – właściwie powinno się spożywać je w ciągu 2-3 dni od otrzymania. Trudno zadbać o to, kupując ten produkt w sklepie. Dlatego zawartość opakowania należy dokładnie obejrzeć i zużyć w całości najlepiej tego samego dnia.

W razie wątpliwości kiełki warto poddać obróbce kulinarnej, np. dodając do dania przyrządzanego na patelni. A najbezpieczniej hodować je w odpowiednich warunkach w domu.

Zobacz również

Sezon letni na Zalewem w Zakrzówku Szlacheckim rozpoczęty. ZDJĘCIA

Sezon letni na Zalewem w Zakrzówku Szlacheckim rozpoczęty. ZDJĘCIA

Fantastyczne sobótki gminy Somonino - mnóstwo darmowych atrakcji, tańce i pokaz ognia

Fantastyczne sobótki gminy Somonino - mnóstwo darmowych atrakcji, tańce i pokaz ognia

Polecamy

Mapa wypadków dzisiaj zaczyna działać

Mapa wypadków dzisiaj zaczyna działać

Wybierasz wakacje nad morzem? Spędź urlop na polu namiotowym

Wybierasz wakacje nad morzem? Spędź urlop na polu namiotowym

Co z podwyżkami dla nauczycieli od nowego roku? Kolejne spotkanie MEN i związków

Co z podwyżkami dla nauczycieli od nowego roku? Kolejne spotkanie MEN i związków