MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Cukinie do pieczenia warto pokroić w podłużne plastry o...
fot. Bru-nO/pixabay.com

Te warzywa na grilla są najsmaczniejsze! Sprawdź, które wybrać i ile minut piec je na ruszcie. Zobacz sposoby na pyszne grillowane warzywa

Cukinia

Cukinie do pieczenia warto pokroić w podłużne plastry o grubości 1-1,5 cm. Mniejsze okazy można rozkroić na połówki. Połóż je na ruszcie miąższem do dołu, piecz 3-4 min, a następnie obróć i dopiecz przez kilka minut, aż zmięknie – w sumie ok. 8 minut. Cukinię na szaszłyki pokrój w kostki o boku 2-3 cm lub podobne kawałki w taki sposób, by na każdym z nich była skóra – i to właśnie w nią wbijaj patyczek, by warzywo trzymało się na miejscu.

Zobacz również

Tak świętowali studenci w Pile. Juwenalia 2024 już za nami

Tak świętowali studenci w Pile. Juwenalia 2024 już za nami

Składy komisji Rady Powiatu w Wieluniu wybrane. Kto w nich zasiadł?

Składy komisji Rady Powiatu w Wieluniu wybrane. Kto w nich zasiadł?

Polecamy

Noc Kupały 2024. Kiedy odbędzie się święto magii i ognia?

Noc Kupały 2024. Kiedy odbędzie się święto magii i ognia?

Google będzie wiedziało o zhakowaniu twojego telefonu przed tobą

Google będzie wiedziało o zhakowaniu twojego telefonu przed tobą

Brak leczenia może doprowadzić do raka. Nawet 95 proc. pacjentów nie wie, że choruje

Brak leczenia może doprowadzić do raka. Nawet 95 proc. pacjentów nie wie, że choruje