Uczestnicy podczas praktycznej nauki zawodu zrobili smakołyki z różanym dżemem, czekoladą oraz klasyczne z powidłami śliwkowymi. Te ostatnie cieszyły się największym powodzeniem. Zrobienie ciasta nie jest trudne. Jednak podczas smażenia trzeba zachować czujność, aby pączki nie były zbyt mocno spieczone.
Jak mówi stare porzekadło:
„Kto w tłusty czwartek nie zje pączków kopy, temu myszy zniszczą pole i będzie miał pustki w stodole”.
Zjedzenie tłustych przysmaków ma zapewnić dostatek. Podczas zajęć wychowawczych młodzież z OSiW OHP w Szamocinie poznaje polskie obyczaje.
Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?