- Pan Mateusz Krojenka na początku przedstawił historię tych smakołyków oraz etapy ich przygotowania. Młodzież w skupieniu, pod okiem kucharza przygotowywała dania, które przybliżyły portugalską i rosyjską kulturę. Zaskoczeniem była zupa „Caldo verde” z jarmużem i charakterystyczną kiełbaską chorizo, która wszystkim zasmakowała - poinformowała nas Natalia Ptakowska. - Przygotowanie „Bezy Pavlova” wymaga dużej precyzji i czasu. Słodkie blaty należy suszyć ok. 3 godzin w piekarniku. Na szczęście, dzięki bezcennym wskazówkom pana Mateusza, wszystko się udało.
Finalista programu Master Chef zachęcał do poznawania nowych smaków, podróżowania i spełniania marzeń. Warsztaty na pewno na długo zapadną w pamięci młodych ludzi, którzy już dopytują o kolejne spotkanie z uczestnikiem 7 edycji znanego programu.
CBŚP na Pomorzu zlikwidowało ogromną fabrykę „kryształu”
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?