Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Restaurant Week 2019 w Łodzi. Zobacz restauracje i ich menu [LISTA LOKALI]

mm
- Zgierska 69

MENU A
- Bulion rybny, krewetka, pieczony pierożek z łososiem
- Wędzona polędwica wieprzowa, kasza bulgur, kurki, pomidor, sos pietruszkowy
- Panna cotta, mus pistacjowy, beza miętowa

MENU B
- Bulion rybny, krewetka, pieczony pierożek z łososiem
- Czarne tagliatelle, małże, sos winny
- Panna cotta, mus pistacjowy, beza miętowa
- Zgierska 69 MENU A - Bulion rybny, krewetka, pieczony pierożek z łososiem - Wędzona polędwica wieprzowa, kasza bulgur, kurki, pomidor, sos pietruszkowy - Panna cotta, mus pistacjowy, beza miętowa MENU B - Bulion rybny, krewetka, pieczony pierożek z łososiem - Czarne tagliatelle, małże, sos winny - Panna cotta, mus pistacjowy, beza miętowa
W dniach 3-17 kwietnia 2019 odbędzie się w Łodzi wiosenna edycja Restaurant Week. Weźmie w niej udział 26 łódzkich lokali. Dostaniemy w nich trzydaniowe „doświadczenie restauracyjne” w stałej cenie 49 zł od osoby. W galerii prezentujemy restauracje biorące udział w festiwalu oraz ich menu.

W festiwalowych restauracjach do wyboru będą dwa zestawy, w tym jeden bezmięsny. Czas trwania festiwalowego posiłku to 90 minut.

W tym roku motto festiwalu brzmi „Szanuj jedzenie”. Nadchodząca wiosenna edycja Festiwalu w całości dedykowana jest promocji szacunku do jedzenia oraz sposobów ograniczenia marnotrawionych resztek. Restaurant Week przyłącza się do wiodących inicjatyw promujących świadome jedzenie oraz systemowe ograniczenie marnowania żywności.

Festiwal Restaurant Week odbywa się w duchu #RespectFood. Formuła rezerwacji na Festiwal sprawia bowiem, że zgodnie z zasadami zero-waste w czasie jego trwania nie marnuje się ani trochę żywności. Restauracje uczestniczące w Festiwalu znają wcześniej liczbę Gości i ich menu za pomocą inteligentnego systemu wcześniejszych rezerwacji w internecie. Dzięki temu restauracje w bezprecedensowym wymiarze i skali mają możliwość planowania zakupu i wykorzystania składników.

Rezerwacji można dokonywać na stronie www.restaurantWeek.pl.

Na uczestników czekają nagrody
Każdy festiwalowy Gość będzie miał szansę wygrania dwuosobowego rejsu LOT-em do Włoch oraz dzięki marce GRUNDIG dwuosobowej kolacji w Osteria Francescana***, najbardziej obleganej restauracji świata. Wystarczy wybrać się na Festiwal i wrzucić do internetu zdjęcie zgodnie z czekającą na stole instrukcją.

Z kolei w konkursie recenzenckim do wygrania będzie rejs LOT-em do Miami oraz uczestnictwo w festiwalu restauracyjnym Miami Spice. Aby wygrać należy zrecenzować wizytę w festiwalowym systemie rezerwacyjnym.

Zobaczcie które restauracje biorą udział w festiwalu i jakie menu proponują! -> Zapraszamy do galerii

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak działają oszuści - fałszywe SMS "od najbliższych"

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na lodz.naszemiasto.pl Nasze Miasto