Dzieci w ciekawy i praktyczny sposób zostały zapoznane z procesem wypieku rogali świętomarcińskich. Podczas wycieczki, miały możliwość zobaczyć jak wygląda piekarnia. Z wielkim zainteresowaniem przyglądały się pracy piekarza, poznały etapy powstawania rogali oraz produkty potrzebne do ich wypieku. Zobaczyły również maszyny, które pomagają w pracy piekarzowi.
W piekarni wszystko było ciekawe: ogromne misy na ciasto, wózki z upieczonym chlebem, krajalnica i wielkie łopaty do wysadzania pieczywa. Przedszkolaki miały możliwość wykazania się zdolnościami piekarskimi w trakcie samodzielnego lukrowania rogali. Wszystkie wypieki wyszły doskonale. Słodką przyjemność sprawiło dzieciom delektowanie się słodkościami przygotowanymi przez panią Ewę.
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?