We wtorek 27 lipca w Młodzieżowym Domu Kultury w Chodzieży wręczono nagrody w konkursie kulinarnym „ Od zapustów do zielonych świątek” zorganizowanym przez Wielkopolską Izbę Rolniczą.
Zadaniem konkursowym było stworzenie potrawy czy jakiego smakołyku odnoszącego się do tych okresów w roku, oczywiście z podaniem receptury i zdjęć z przygotowań.
Pierwsze miejsce zajęło Koło Gospodyń Wiejskich ze Zbyszewic, które zaprezentowało kaczkę po wielkopolsku z modrą kapustą i pyzami. W imieniu koła nagrodę odebrała przewodnicząca Katarzyna Jackowiak.
Drugie miejsce zajęło KGW Milcz, które zaprezentowało jajko sadzone z ziemniakami i z sałatą
Wyróżnione zostały Koło Gospodyń Wiejskich z Heliodorowa za szynkę z chrzanem i sałatką z sałaty lodowej. Wyróżniono także KGW Lipia Góra za pyrczok.
Natomiast Urszula Bigos przewodnicząca Koła Gospodyń Wiejskich z Brzeźna Nowego z gminy Budzyń odebrała dyplom z podziękowaniami za zorganizowanie stoiska w Gnieźnie podczas jubileuszu 25 lecie Wielkopolskiej Izby Rolniczej.
Nagrody w Chodzieży wręczyli: przewodniczący rady powiatowej Wielkopolskiej Izby Rolniczej Paweł Szafranek, kierownik biura powiatowego WIR Paweł Bedałek i sołtys Milcza Mieczysław Michalak.
Powrót reprezentacji z Walii. Okęcie i kibice
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?