Jesień przynosi w darze wiele smacznych i zdrowych warzyw oraz owoców.
Uczestnicy z Ośrodka Szkolenia i Wychowania OHP w Szamocinie doceniają ich walory i wykorzystują podczas przygotowania posiłków.
2 listopada instruktorka Edyta Kurjanowicz opowiedziała o zbawiennym działaniu pigwy, która dzięki bogactwu witaminy C skutecznie wzmacnia odporność organizmu i układ odpornościowy. Niezwykle właściwości lecznicze posiadają również jabłka. Wspierają pracę mózgu, oczyszczają organizm z toksyn i zapobiegają miażdżycy oraz cukrzycy.
Młodzież podczas praktycznej nauki zawodu przygotowała pyszną owocową sałatkę, która składała się z krajowych owoców. Podczas zajęć uczestnicy zostali zachęceni do kupowania oraz wykorzystywania regionalnych produktów.
opracowała: Natalia Ptakowska
Debata prezydencka o Gdyni. Aleksandra Kosiorek versus Tadeusz Szemiot
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?