Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
W ogólnodostępnym miejscu wewnątrz lub na zewnątrz lokalu...
fot. nd3000/gettyimages.com

Jakie masz prawa w restauracji? UOKiK przypomina i pokazuje słabe punkty gastronomii

W ogólnodostępnym miejscu wewnątrz lub na zewnątrz lokalu powinien być umieszczony cennik, tak, by klient mógł zapoznać się z cenami przed złożeniem zamówienia, a nie płacąc rachunek. Ponadto cenniki powinny być tak skonstruowane, by możliwa była identyfikacja ceny z potrawą. Oznacza to, że powinna się tam znaleźć nazwa potrawy, pod którą jest ona sprzedawana oraz określenie ilości potrawy, do której odnosi się cena.

Zobacz również

Jak wyglądało zakończenie roku szkolnego w Staszku?

Jak wyglądało zakończenie roku szkolnego w Staszku?

Puchar Tymbarku: Kolejni kadrowicze z Dolnego Śląska?

Puchar Tymbarku: Kolejni kadrowicze z Dolnego Śląska?

Polecamy

Droga leśna do plaży w Słajszewie będzie otwarta na prośbę mieszkańców

Droga leśna do plaży w Słajszewie będzie otwarta na prośbę mieszkańców

Kolumbijczycy pracowali "na czarno” pod Elblągiem

Kolumbijczycy pracowali "na czarno” pod Elblągiem

Jestem ekspertem żywienia i jem cukier, ale nie tyję. Jak to robię? Co jem?

Jestem ekspertem żywienia i jem cukier, ale nie tyję. Jak to robię? Co jem?