MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Jesień w kuchni Ośrodka Szkolenia i Wychowania OHP w Szamocinie

Piotr Ślęzak
Piotr Ślęzak
Owoce wspomagają odporność

Jesień przynosi w darze wiele smacznych i zdrowych warzyw oraz owoców.

Uczestnicy z Ośrodka Szkolenia i Wychowania OHP w Szamocinie doceniają ich walory i wykorzystują podczas przygotowania posiłków.

2 listopada instruktorka Edyta Kurjanowicz opowiedziała o zbawiennym działaniu pigwy, która dzięki bogactwu witaminy C skutecznie wzmacnia odporność organizmu i układ odpornościowy. Niezwykle właściwości lecznicze posiadają również jabłka. Wspierają pracę mózgu, oczyszczają organizm z toksyn i zapobiegają miażdżycy oraz cukrzycy.

Młodzież podczas praktycznej nauki zawodu przygotowała pyszną owocową sałatkę, która składała się z krajowych owoców. Podczas zajęć uczestnicy zostali zachęceni do kupowania oraz wykorzystywania regionalnych produktów.

opracowała: Natalia Ptakowska

od 7 lat
Wideo

Zakaz krzyży w warszawskim urzędzie. Trzaskowski wydał rozporządzenie

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na chodziez.naszemiasto.pl Nasze Miasto