W ramach Projektu Lasów Państwowych "Dobre z lasu" w DD Senior-Wigor Marta Misztal, reprezentująca KGW Dziarskie Babki z Dzierzążenka, przygotowała gołąbki z mięsa daniela. Seniorzy, którzy degustowali dziczyznę na talerzu potwierdzili jej wyjątkowy smak.
Dziczyzna jest mięsem najwyższej klasy, pochodzącym od zwierząt dziko żyjących. Swój unikalny smak i aromat zawdzięcza temu, że zwierzęta żyją na terenach dzikich i nie skażonych przez człowieka. Dziki, sarny i jelenie żywią się naturalnym pokarmem i swobodnie się poruszają.
Komary - co je wabi a co odstrasza?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?