Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Sprawdzony przepis na leczo: Zrób pyszne i szybkie leczo [LECZO PRZEPIS]

red
Leczo to przysmak wielu polskich domów. Jak przygotować pyszne i szybkie leczo w naszej kuchni? Przedstawiamy sprawdzony przepis, który nie sprawi Wam trudności, a przy okazji pozwoli pokazać się gościom z dobrej strony. Z nim na pewno nikt nie wyjdzie od was głodny.

Sprawdzony przepis na leczo - składniki

Przygotowywanie leczo powinniśmy rozpocząć od skompletowania składników. Wśród nich powinny się znaleźć:

- 1 papryka czerwona
-1 papryka żółta
- 1 papryka zielona
- ok 5- 6 dojrzałych pomidorów lub puszka pomidorów w zalewie
- 4 cebule
- 400 g kiełbasy
- 30 g margaryny
- 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
- pół łyżeczki ostrej papryki w proszku (można więcej jeśli macie odporne kubki smakowe)
- sól i pieprz do smaku

Przepis na leczo - jak przyrządzić?

Przygotowywanie potrawy rozpocznijcie od pokrojenia cebuli oraz papryki w paski. Z papryki należy usunąć gniazda nasienne oraz wykroić białe błony.

Kiełbasę pokrójcie w kostkę albo w miarę drobne kawałki i razem z papryką i cebulą wrzućcie do garnka. Pomidory należy sparzyć, obrać ze skórki, pokroić i dorzucić do reszty znajdujących się w garnku składników.

Do wszystkiego dodajcie margarynę i duście na średnim ogniu przez ok. 60 minut. Pod koniec gotowania należy wszytko doprawić solą, pieprzem i opcjonalnie zaostrzyć papryczką chili. W tej formie potrawa powinna już być gotowa do spożycia.


emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Pasztet z białej fasoli

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto