Wczoraj w nocy, w Chodzieży zakończono zdjęcia do programu "Kuchenne Rewolucje". Zgodnie z formułą kulinarnego show, jego kulminacyjnym punktem była finałowa kolacja. Uczestniczyło w niej 40 zaproszonych osób, dla których przygotowano czteroosobowe stoliki. Co ciekawe, jak relacjonuje jeden z uczestników wydarzenia, gości wpuszczono do lokalu dopiero około godz. 21.30.
Zobacz też: Zdjęcia z wizyty Magdy Gessler w Chodzieży
W środku oprócz nowego wystroju, na uczestników kolacji czekało deserowe wino. Na przystawkę podano pasztet z orzeszkami, a oprócz tego można było także skosztować gziku z koperkiem i szczypiorkiem, udekorowanego rzodkiewką. Wśród potraw serwowanych na ciepło, znalazła się zupa "botwinka" z młodych buraków, z połówką jajka na twardo. Tę ostatnią niektórym gościom nalewała sama prowadząca "Rewolucje" Magda Gessler.
Danie główne można było wybrać spośród dwóch propozycji: faszerowanego kurczaka i smażonego karpia. Dodatkiem do mięsa były kopytka, zasmażana kapusta i sałatka z jajkiem. Na koniec zaserwowano półpłynny deser z truskawkami. Konsumpcja i nagrywanie, zakończyły się dopiero po północy.
Więcej w najbliższym wydaniu Chodzieżanina.
Chodzież.naszemiasto.pl na Facebooku - dołącz do naszej społeczności!
Byłeś świadkiem interesującego wydarzenia? Napisz do nas: [email protected] lub zadzwoń: (67) 281 24 67
Uwaga na Instagram - nowe oszustwo
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?