"Przez żołądek do serca" - takie hasło towarzyszyło jednemu z ostatnich w tym roku wydarzeń, związanych z obchodami Chodzieskiego Tygodnia Małżeństw. W Walentynki pary mogły wziąć udział w bardzo smacznej "Randce małżeńskiej" - czyli w warsztatach gotowania z finalistą MasterChefa Mateuszem Krojenką.
- Spotkanie to miało na celu pokazanie, że nawet wspólny czas w kuchni może być doskonałą okazją do poznawania siebie oraz możliwością sprawiania sobie nawzajem przyjemności. Warsztaty kulinarne to nasz innowacyjny pomysł dla par i sposób, aby dotrzeć do jeszcze większej grupy osób - mówią organizatorzy Chodzieskiego Tygodnia Małżeństw.
Spotkanie zorganizowano w Centrum Edukacji Zawodowej w Chodzieży. Uczestnicy mieli za zadanie odwzorować kulinarne propozycje Mateusza Krojenki, a o kolejności pracy przy stanowiskach decydowało losowanie. Dla jednych wyzwaniem była zupa curry, dla drugich danie główne - tagliatelle ze szpinakiem i krewetkami, a dla jeszcze innych deser - ciasto kruche z panna cotta z syfonu.
Na koniec panowie wręczyli swoim partnerkom róże. Wszyscy zebrani wysłuchali też przepisu z „Małżeńskiej kuchni miłości”.
Podsumowaniem Tygodnia Małżeństw będzie msza św. "W intencji tych, których kochamy", która odbędzie się 17 lutego o godz. 12.30 w kościele pod wezwaniem św. Floriana.
Zdjęcia: Chodzieskie Forum Małżeństw
Zobacz też:
Niezwykła historia zgubionej obrączki, która po 20 latach wróciła do właścicieli
Wybory samorządowe 2024 - II tura
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?