Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Centrum Edukacji Zawodowej w Chodzieży i jego przepisy w "Kulinarnych podróżach po Wielkopolsce"

Anna Karbowniczak
Anna Karbowniczak
Centrum Edukacji Zawodowej w Chodzieży uczestniczy w projekcie "Kulinarne podróże po Wielkopolsce", w ramach którego nakręcona zostanie seria filmów z przepisami oraz wydana zostanie "regionalna" książka kucharska

"Kulinarne podróże po Wielkopolsce" to realizowany w całym województwie projekt, w ramach którego nakręcona zostanie seria filmów z przepisami i wydana zostanie "regionalna" książka kucharska. Akcja, której pomysłodawcą jest firma Polskapress, odbywa się już po raz drugi. Tym razem jej tematyka związana jest ze zbliżającą się Wielkanocą.

Swoimi przepisami w ramach "Kulinarnych podróży" będzie dzielić się między innymi Centrum Edukacji Zawodowej w Chodzieży. Jest to zespół placówek, w którym uczniowie szkół branżowych I stopnia, technikum i szkół policealnych mogą odbywać praktyczną naukę zawodu. Ponadto CEZ prowadzi szkolenia i kursy zawodowe, umożliwiające podnoszenie i zdobywanie nowych kwalifikacji osobom dorosłym.

We wtorek siedzibę CEZ odwiedzili kamerzyści, pod okiem których dwie uczennice przygotowały roladę szpinakową z serkiem chrzanowym i łososiem.

Zobacz też:

Kulinarne podróże po Wielkopolsce. Powiat chodzieski pielęgnuje tradycję

Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Powiat chodzieski pielęgn...

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Nie tylko o niedźwiedziach, które mieszkały w minizoo w Lesznie

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na chodziez.naszemiasto.pl Nasze Miasto