"Kulinarne podróże po Wielkopolsce" to realizowany w całym województwie projekt, w ramach którego nakręcona zostanie seria filmów z przepisami i wydana zostanie "regionalna" książka kucharska. Akcja, której pomysłodawcą jest firma Polskapress, odbywa się już po raz drugi. Tym razem jej tematyka związana jest ze zbliżającą się Wielkanocą.
Swoimi przepisami w ramach "Kulinarnych podróży" będzie dzielić się między innymi Centrum Edukacji Zawodowej w Chodzieży. Jest to zespół placówek, w którym uczniowie szkół branżowych I stopnia, technikum i szkół policealnych mogą odbywać praktyczną naukę zawodu. Ponadto CEZ prowadzi szkolenia i kursy zawodowe, umożliwiające podnoszenie i zdobywanie nowych kwalifikacji osobom dorosłym.
We wtorek siedzibę CEZ odwiedzili kamerzyści, pod okiem których dwie uczennice przygotowały roladę szpinakową z serkiem chrzanowym i łososiem.
Zobacz też:
Kulinarne podróże po Wielkopolsce. Powiat chodzieski pielęgnuje tradycję
Nie tylko o niedźwiedziach, które mieszkały w minizoo w Lesznie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?